PRIJAVA REKLAMACIJE 0-24

 

Oprema u garanciji

Za sve uređaje u garanciji opremili smo centralni servis sa pripadajućim rezervnim djelovima i stručnim, educiranim ovlaštenim serviserima koji će u vrlo kratkom roku otkloniti kvar nastao kao posljedica tvorničkog nedostatka.

O našem trošku ćemo organizirati preuzimanje robe i slanje na servis, a vi ste dužni opremu zapakirati u originalnu ili adekvatnu ambalažu i pripremiti za slanje.

U slučaju da je kvar na uređaju nastao kao posljedica nepravilnog korištenja, neodržavanja opreme ili sl. kontakirati ćemo vas oko troškova servisa uređaja.

Uz doplatu možete dogovoriti i intervenciju na objektu.

Oprema izvan garancije

Za opremu izvan garancije osiguravamo rezervni djelove i servis najamanje 5 godina od dana kupovine uređaja, koje nam osiguravaju naši stalni dobavljači.

Postupak slanja opreme na servis je jednak, a po zaprimljenoj opremi, izvršavamo defektažu kvara, za što ćemo vas obavijestiti o procjeni troška popravka.

Nakon dogovora, popraviti ćemo uređaj, te proslijediti račun prema realnom trošku. Nakon plaćenog računa ćemo robu poslat i na vašu adresu. Za dogovor ostalih detalja i usluga ćemo Vas kontaktirati.

Prijava reklamacije 0-24h
arrow&v

Poruka je zaprimljena! Uskoro ćemo Vas kontaktirati.